Muziek van Jong tot Oud biedt diverse muzieklessen aan met diverse thema’s. Adriënne Kosten, van oorsprong leerkracht basisonderwijs, heeft zich vanuit haar passie gespecialiseerd tot vakleerkracht Muziek. Deze combinatie biedt een ideale basis, vanwege de pedagogische werkervaring in omgang met kinderen.

Uit ervaring ziet Adriënne kinderen tijdens muzieklessen opbloeien, ontspannen en genieten. Naast het taal- en rekenonderwijs, is het belangrijk om deze basis te ondersteunen op een geheel andere manier.

“Het mooie is dat de onderdelen van de netwerken in de hersenen die nodig zijn voor muziek, ook gebruikt worden voor taal, denken en rekenen.”

“Kinderen die veel in aanraking komen met muziek, leren uiteindelijk beter praten, schrijven en rekenen.”

“Leren je te presenteren, leren applaus te krijgen als je iets durft, zelfvertrouwen en leerplezier ontwikkelen – dat doen we via de kunstvakken. We zetten kinderen in hun kracht, niemand hoeft hier met gebogen hoofd de school uit te gaan omdat ‘ie iets niet kan.”

Plezier maken, durven bewegen, leren samenwerken, onderzoeken, belangrijke skills voor de ontwikkeling naar het Voortgezet Onderwijs.